21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Se repară drumul ce leagă comuna Zăvoi de Poiana Mărului

Politică

În această perioadă pe Valea Bistrei se efectuează lucrări de reparații la drumul județean ce leagă comuna Zăvoi de Poiana Mărului, dar și în Poiană.

Potrivit reprezentanților Direcției de Drumuri Județene pe D.J. 683 Zăvoi – (DN 68) – Măru – Poiana Mărului, L 22 km, în baza contractului de lucrări nr. 6257 din 1 octombrie 2021, în acest moment se execută lucrări de întreținere curentă și reparații, covoare asfaltice, plombări, pe o suprafață de 7.000 mp. Lucrările au fost scoase la licitație cu clauza suspensivă și contractate abia după rectificarea bugetară aprobată la sfârșitul lunii septembrie 2021.

În ultimii ani, pe acest tronson de drum nu s-au executat lucrări de investiții, însă s-a mai intervenit pe acest sector de drum prin: lucrări de întreținere curentă pe timp de vară, în baza contractului de lucrări nr. 6704/09.06.2019, fiind executate pe 8.000 de m. p. covoare asfaltice. De asemenea s-au efectuat lucrări de înlăturare a calamităților drumurilor județene, lot 4, în baza contractului de lucrări nr. 5730 din16.09.2020. Acest contract avea prevăzut 0,5 km – refacere covor asfaltic și decolmatare șanțuri 5 km în UAT Zăvoi, precum și alte lucrări devenite ascunse, de refacere corp D.J. 680 A Obreja-Ciuta-Maciova – Peștere și D.J. 608 B comuna Copăcele. În urma verificării de către un laborator autorizat ales de Direcția de Drumuri Județene Caras-Severin din lista ISC, a rezultat neconformitatea stratului de asfalt, ceea ce a condus la neaprobarea recepției la terminarea lucrărilor și respingerea recepției finale de către comisia de recepție”, informează Maria Paulescu, directorul executiv al Direcției Drumuri Județene Caraș-Severin.

Și în Poiana Mărului continuă asfaltarea străzilor, cu fonduri de milioane de lei pe PNDL 2.

Potrivit primarului Doru Cîrdei, lungimea străzilor, unele care nu au fost niciodată asfaltate însumează 6,4 km, iar, dacă în vară lucrarea era realizată în proporție de 60%, acum se încearcă finalizarea proiectului.

spot_img

Actualitate