32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Caransebeșul în plină campanie de asfaltare străzi

Politică

Strabag, compania austrică de construcții continuă campania de asfaltare străzi, în municipiul Caransebeș. Este primul constructor care mai întâi ridică capacele de canal și după aceea toarnă covorul asfaltic.

În paralel echipele de muncitori frezează, decopertează și lucrează pe mai multe porțiuni de drum, pregătind astfel terenul pentru procesul de asfaltare.

Până acum s-au finalizat străzile Episcop Miron Cristea, Punții și Târgului și au început lucrările pe strada Ardealului, una dintre cele mai așteptate, datorită circulației intense de acest tronson de drum care leagă cartierul Pipirig de centrul municipiului Caransebeș, ne-a declarat city managerul Primăriei, Florin Bogdea.

Proiectul este amplu, s-au finalizat trei străzi până acum, avem atenția îndreptată în această săptămână și următoarea asupra străzii Ardealului, de la magazinul Penny până în centru, se va asfalta pe trei etape. Acum a început bucata de la Băcilă cum o cunoaștem cu toții, cu intrare pe Tudor Vladimirescu, după care de la Băcilă la Pedagogic și a treia etapă de la Pedagogic în centru. Deja s-au ridicat capacele de canal, este prima firmă care procedează în acest fel ca să nu fie diferențele de nivel. Pe parcursul asfaltării se va opri circulația, iar șoferii sunt îndrumați de polițiștii locali să ocolească pe străzile laterale pentru a intra și ieși din cartierul Pipirig. Circulația va fi oprită doar în momentul asfaltării, pe acel tronson de drum, nu pe toată strada”, ne-a declarat Florin Bogdea.

City managerul Primăriei Caransebeș, ne-a mai precizat că astăzi a început frezarea și în curtea spitalului Municipal de Urgență:

Am cuprins în acest amplu proiect și mai multe bucăți de drum care erau în atenția noastră mai demult, reparăm și curtea spitalului, pentru că acolo tronsonul este folosit de ambulanțe. Se va asfalta și bordura curtea spitalului și este cuprinsă și curtea Colegiului CD Loga, care a rămas neasfaltată”, ne-a declarat city managerul Florin Bogdea.

spot_img

Actualitate