6.4 C
Caransebeş
5.7 C
Reșița
4.9 C
Oţelu Roşu
joi 25 aprilie 2024

Se reabilitează rețeaua de apă la Oțelu Roșu

Politică

Începând de astăzi, 16.11.2021 strada Mihai Eminescu, pe porțiunea dintre Hotel Fiama și intersecția cu strada Oțelarilor, va fi închisă pe o perioadă de două săptămâni, în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a sistemului de apă și canalizare al orașului.

Proiectul de reabilitare și extindere rețea de apă și canalizare este mult mai amplu, însă la Oțelu Roșu s-a efectuat pe bucăți și pe perioade lungi de timp, din cauza constructorilor, în mare parte, dar și a plăților defectuoase.

În prezent fazarea proiectului Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin este finanțat pe POIM, termenul de finalizare fiind 28 februarie 2022, în baza actului adițional semnat de Aquacaraș Caraș-Severin.

Construirea si reabilitarea surselor de apă și a stației de tratare a apei în Oțelu Roșu, s-a întins pe o perioadă de câțiva ani și a fost nevoie de foraje noi, conducte noi de aducțiune apă brută, stație nouă clorinare, stație nouă de epurare. Contractul de lucrări privind reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și de canalizare în Oțelu Roșu are următoarele obiective: – conducte noi de aducțiune apă brută, conducte noi de transfer apă – 2,101 km, rezervor reabilitat – 1 buc, reabilitare rețea distribuție apă potabilă – 15,902 km, extindere rețea distribuție apă potabilă – 5,069 km, extindere rețea de canalizare – 22,172 km, Reabilitare rețea de canalizare – 7,348 km.

spot_img

Actualitate