34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Funcționează sau nu stația de epurare de la Jupa? Gh. Filipescu: ce am promis am făcut!

Politică

Consilierul sătesc de la Jupa, prezent în ședința de Consiliu Local, a ridicat problema stației de epurare de la Jupa. Carmen Gagiu a declarat că are convingerea că nici acum nu este pusă în funcțiune.

Carmen Gagiu, care de profesie este inginer chimist a atras atenția asupra dezinteresului acordat de Aquacaraș pentru locuitorii din Jupa, spunând că are informații că stația de epurare, despre care s-a tot vorbit nu funcționează nici acum, după ce ar fi fost reparată. În aceste condiții reprezentantul sătesc a întrebat de ce mai este nevoie de un consilier din Caransebeș în AGA al Aquacaraș.

Putem să facem o solicitare din partea Consiliului Local cu toate problemele pe care dumneavoastră le-ați prezentat aici, pentru Jupa. Să prezinte o autorizație de gospodărire a apelor, dacă funcționează stația de epurare, să le solicităm să prezinte rezultate ale analizelor de apă”, a menționat primarul Felix Borcean.

L-am contactat pe șeful Aquacaraș Caraș-Severin, care a explicat situația stației de epurare de la Jupa la momentul actual:

Noi ce am promis am făcut! Am contactat o firmă și, cu fonduri proprii am achitat cheltuielile de reparații de la stația de la Jupa. Consiliul Local trebuia, printr-o hotărâre de Consiliu să ia act de aceste reparații. Noi am depus întreaga documentație dar nu am primit acel HCL. Cu toate astea am contactat o firmă pentru mentenanța stației, acum o lună. Stația a fost pusă în parametri normali de funcționare, am angajat personal tehnic din Jupa care lucrează în schimburi, pentru ca stația să fie supraveghează, însă acum a apărut o altă problemă: deși avem contract cu 160 de gospodării în stație nu există influent suficient pentru a lucra în flux continuu, adică nu intră atâtea dejecții cât să lucreze stația. Noi am fost sesizați de Garda de Mediu că, pe timp de noapte se deversează în râul Timiș dejecții. În aceste condiții nu există altă variantă la care să mă gândesc, ca explicație, decât că cineva rău intenționat își aruncă mizeriile în Timiș pe timp de noapte. Noi acum am intensificat controale și până la urmă se va depista vinovatul”, a menționat Gheorghe Filipescu Șeful Aquacaraș Caraș-Severin.

Șeful Aquacaraș ne-a mai precizat că mâine dimineață (11.11.2021) reprezentantul sătesc este așteptat la o întâlnire cu comisia Aquacaraș pentru a verifica împreună modul de gestionare a serviciului de apă și canal în Jupa.

spot_img

Actualitate