13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Deschiderea patinoarului la Caransebeș depinde de evoluția pandemică

Politică

Aleșii locali din municipiul Caransebeș au aprobat regulamentul de funcționare, pentru acest sezon rece a patinoarului artificial. Pentru prima dată el va fi mutat în parcul de agrement Teiuș.

Dacă măsurile de prevenire a infectării cu Sars Cov 2 se vor relaxa și se va permite organizarea patinoarului și în această iarnă, acesta va funcționa pentru prima oară în Parcul Teiuș și nu în Parcul Dragalina, așa cum s-a desfășurat până acum. Patinoarul va fi deschis de Moș Nicolae și va fi funcțional până în 13 februarie 2022, la același preț neschimbat de 5 lei pentru o oră de patinaj.

Consilierul USR Dragoș Curelea a întrebat dacă funcționarea patinoarului este cuprinsă în bugetul pe acest an și dacă nu ar fi mai oportun să fie cumpărat. Edilul orașului, Felix Borcean a răspuns că are în vedere achiziționarea unui patinoar de dimensiuni egale ca cel închiriat, o investiție care s-ar amortiza în timp:

Am avut o discuție și cu Direcția Economică și cu SPIR și ne-am gândit să-l achiziționăm. Oferta este de 50.000 de euro plus închirierea pe anul acesta, adică 80.000 de euro, închirierea ne costă 30.000 pe an. În condițiile în care e această sumă, ne-am gândit, în sfârșit, să-l achiziționăm, pentru că până acum nu am găsit să cumpărăm, nu se vindea. Probabil că perioada prin care trecem i-a muiat pe cei care dețin astfel de patinoare și o să le facem o ofertă de nerefuzat, dar nu în maniera a ceea ce am primit de la ei. Adică suntem pentru a cumpăra acest patinoar, în condițiile în care prețul va fi de aproximativ 50.000 de euro”, a precizat Felix Borcean.

spot_img

Actualitate