34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Izvoarele termale din Băile Herculane vor fi reabilitate cu fonduri europene

Politică

Primăria Băile Herculane are în implementare un proiect cu fonduri europene care va asigura îmbunătățirea infrastructurii turistice din orașul Băile Herculane, precum și creșterea vizibilității acesteia prin realizarea de activități de promovare și marketing, care vor avea efecte benefice în ceea ce privește creșterea numărului de turiști atrași anual și, implicit, a dezvoltării socio – economice pe plan local și regional.

Proiectul prevede reabilitarea izvoarelor termale, dar și a izvorului de apă plată și se va construi încă un izvor de apă plată în zona Căsuței Piticilor. De asemenea se va asfalta parcarea din zonă și pararea de la Pizzeria Dimitros, va fi amenajat spațiul verde dintre Vila Elisabeta și Hotelul Versay și Amfiteatrul din parcul Vicol, ne-a precizat primarul orașului stațiune Cristian Miclău.

Obiectivele propuse sunt reabilitare Izvor Domogled și transport apă plată publică prin aducțiune, reabilitare izvoare termale: Izvor Venera, creare/ reabilitare spații verzi, plantare copaci, instalare de mobilier urban, instalare Wifi în spațiile publice, promovare obiectivelor turistice (proiecție laser Platoul Coronini. reabilitare băi romane 7 Izvoare. De asemenea amfiteatrul va fi reabilitat și modernizat. Va fi dotat cu o copertină retractabilă pentru a putea fi organizate tot felul de evenimente și pe vreme nefavorabilă. Țineți minte că la Festivalul Internațional Hercules când vremea era ploioasă, trebuia să închidem și să mutăm spectacolul în sala de la hotelul Dacia, sau în alte locații. Tot pe acest proiect se va reabilita Izvorul Venera, care este în albia râului Cerna și au fost făcute o parte din lucrări și urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, ne-a declarat Cristian Miclău.

Edilul orașului de pe Valea Cernei a mai adăugat că de la începerea lucrărilor constructorul are la dispoziție 36 de luni pentru a finaliza proiectul în valoare de 2 milioane de euro, din care 85% – finanțare din FEDR, 13% – cofinanțare de la bugetul de stat și 2% – cofinanțare din bugetul local.

spot_img

Actualitate