24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Peste 700.000 de lei pentru modernizarea Neonatologiei din Caransebeș

Politică

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș se află printre cele 6 unități medicale din țară selectate pentru a primi bani, pentru modernizarea Secției de Neonatologie, din Fondul Viață pentru Nou-Născuți.

Primăria Municipiului Caransebeș, împreună cu Spitalul Municipal de Urgență din Caransebes și Fundația Comunitară Banatul Montan, a câștigat finanțarea unui proiect în cadrul programului „Viața pentru nou născuți”, inițiat de Fundația Vodafone Romania.

Proiectul „Servicii medicale optime pentru reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală modernă a secției de neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, vizează modernizarea compartimentului de neonatologie Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, având o investiție totală de 721.244 lei.

Atunci când vorbim de intervenție medicală în cazul unui nou-născut, nivelul de dotare cu aparatură medicală a unei secții de neonatologie poate face diferența între viață și moarte. Avem încredere că aceste proiecte vor contribui pentru a le oferi micuților grav bolnavi din România o șansă la supraviețuire. Estimăm că după finalizarea proiectelor, în fiecare an, 11.000 de nou-născuți, dintre care 2.000 cu afecțiuni medicale critice, vor avea parte de cele mai bune condiții de îngrijire sau de transfer optim în secțiile și compartimentele de terapie intensivă neonatală și de prematuri de rang superior. Anual, 200 de medici și asistenți medicali vor avea condiții medicale adecvate îngrijirii nou-născuților cu diverse afecțiuni. Contribuim astfel la combaterea unei statistici sumbre care situează România în topul mortalității infantile în Europa″, a declarat la debutul acestui program de finanțare Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Managerul Spitalului Municipal de Urgență, Adrian Dumbravă a anunțat consilierii locali în ședință publică, că acesta este doar unul dintre proiectele de investiții pe care le are în plan pentru Spitalul Caransebeș, pentru care își dorește un Master Plan pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru ca lucrările de reparații și modernizare să fie de durată, în baza unor modele de eficiență testate în alte spitale, ca să fi schimbat strategic felul în care se oferă îngrijire medicală în spitalul din Caransebeș.

spot_img

Actualitate