13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

La Caransebeș ar putea veni bani pentru reparații străzi, pe programul Anghel Saligny

Politică

Aleșii locali din municipiul Caransebeș au aprobat mai multe cereri de finanțare pentru a fi depuse la Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în vederea accesării de fonduri pe programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Prin acest program vor fi alocate cel puțin 140 de milioane de lei pentru fiecare județ, 4 milioane pentru fiecare comună și 7 milioane de lei pentru fiecare oraș. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reședințele de județ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reședință de județ – 43 de milioane de lei, după cum anunța deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan, care a susținut prin vot acest program.

Astăzi consilierii locali au aflat care străzi vor fi propuse spre reparații și modernizare în baza acestui program, dacă va fi aprobată finanțarea. Este vorba modernizarea străzilor Tudor Vladimirescu, Țarinei, Teiușului, Valea Cenchii, Zăganului, I.C. Brătianu, Vf. Pietrei, Corneliu Baba, Pipirigul Mare și Râul Alb, apoi străzile Semenic, Aviatorilor, Muntele Mic, Cloșca, Horia, Sarmisegetuza, George Coșbuc, Zăbranului, Simion Bărnuțiu, Pipirigul Mic, 1 Mai, I.L. Caragiale, Rovine și Arinului, Traian Doda, Cetății, Romanilor, Potocului, Calea Severinului, Gării, Traian, Căpitan Iancu Temeș și Poiana, Splaiul Sebeșului, Grădinilor, Luncii, Pajiștei, Dumbravei, Zăvoiului, Florilor.

Aceste străzi sunt cele mai problematice, le-am grupat și pe cartiere, străzi de pe Splai Sebeș, Carbonifera, zona Spitalului. Ar fi trebuit un proiect amplu, am și spus-o la un moment dat, suntem pregătiți cu un proiect de circa 100 de milioane, dar suntem la fel de conștienți că acest program nu este numai pentru Caransebeș și atunci am făcut o selecție, acum le depunem și vedem ce o fi”, a menționat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai adăugat că în spatele fiecărui proiect de investiții este o muncă foarte multă pentru întocmirea documentației, iar pentru programul Anghel Saligny timpul de depunere a fost foarte scurt, 8 noiembrie fiind data limită.

spot_img

Actualitate