23.9 C
Caransebeş
24.7 C
Reșița
23.1 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Teiușul animat de iubitorii de escaladă! „Alergăm pe Verticală” la a treia ediție

Politică

Parcul de agrement Teiuș din Municipiul Caransebeș a fost gazda unui concurs de escaladă organizat de către Asociația Muntele Mic Extrem și Primăria Caransebeș.

Concursul „Alergăm pe verticală”, ajuns la a III a ediție, s-a adresat copiilor, cu vârste între 7 și 13 de ani, care sunt înscriși la cluburile de profil din țară, la competiția cu premii de 500 de lei pentru câștigători, s-au înscris 8 copii din Caransebeș alături de alți 24 de sportivi din zona de Vest a țării.

Am reînviat performanța în escalada sportivă, ne dorim să avem continuitate și să venim cu cât mai multe rezultate. Este un sport care în acest an a ajuns pentru prima dată la Olimpiadă, declarându-se sport olimpic. Vrem să-i promovăm pe cei care îndrăgesc escalada pe panou, de aceea sportivul este pe primul loc și premiem performanța alături de Primăria Caransebeș, prin acordarea a unui premiu de 500 de lei câștigătorilor de la categoriile de vârstă 7-9 ani, 10-11 ani, iar celor de la Open câte 1000 de ei”, ne-a declarat președintele Asociației Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica.

Au participat 33 de sportivi de la 5 cluburi de profil din Caransebeș, Timișoara, Arad, Lugoj și Vulcan, iar locurile I au fost obținute de Albert Cinca din Caransebeș la categoria 7-9 ani, Băieți – 500 de lei și Emilia Preda din Timișoara aceeași categorie Fete. La categoria 10-11 ani Băieți locul I a fost obținut tot de Albert Cinca, care a împărțit locul I cu David Țîrdoiu din Caransebeș, iar la fete premiul I a fost câștigat de Kara Rotaru din Timișoara.

Cei mai mici dintre sportivi au urmărit-o în concurs la Open, peste 14 ani pe sportiva medaliată național, la campionatele europene și balcanice de escaladă, Estera Vântoaia din Vulcan, județul Hunedoara, premiul obținut fiind de 1000 de lei. La Open Băieți a câștigat Andrei Munteanu de la același club „Fără Limite” din Vulcan.

Concursul a fost organizat împreună cu Asociația „SimȚim la fel” din Caransebeș și cu sprijinul financiar al societăților Service Suport, House Sport și Pafi’s.

spot_img

Actualitate