32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Record de morți azi! Doar în Caraș 10 decese de Covid-19

Politică

De zile bune numărul morților de Covid-19 nu mai scade! Spitalele din Reșița și Caransebeș nu mai respiră! Pe secțiile de ATI paturile nu mai ajung! Parcă ar fi și o veste bună: a crescut numărul persoanelor care se vaccinează!

Disperarea care ne cuprinde pe toți în săptămânile astea, în care parcă ți-e frică să mai deschizi vreo știre sau televizorul, că te lovesc doar vești rele, parcă a coborât printre noi. Veștile rele nu mai sunt doar în presă și la TV, aflăm zilnic că și ruda, prietenul, vecinul, s-au infectat cu Sars-Cov-2 și parcă am început să ne bucurăm dacă auzim că nu e grav, că a primit rețetă și se află în izolare la domiciliu. Doar în Caransebeș numărul celor care ajung la spital este de ordinul zecilor, important este că nu toți sunt grav pentru că vin imediat ce acuză simptome de Covid-19.

Dar sunt și cazuri grave, de oameni care refuză încă să creadă că li se poate întâmpla astfel că în doar câteva zile de la declanșare ajung în forme medii sau grave la Urgențe la Spital. Am ajuns ca Organizația Mondială a Sănătății să ne considere studiu de caz! Record de morți azi: 574 de decese, record de infectări azi: 18.863 de cazuri.

Ce ține de Caraș-Severin am aflat din statisticile oficiale că sunt 243 de persoane internate în spital din care: 98 la Reșița, la care se adaugă 13 pacienți pe ATI, 86 internați la Caransebes și aici secția de ATI este plină 7 pozitivi și 39 de pacienți internați la Oravița.

Dacă vorbim de numărul morților din totalul la nivel de țară, numărul morților în Caraș-Severin nu scade, în ultima săptămână sub 9-10 morți pe zi. Astăzi sunt 10 persoane decedate, majoritatea cu afecțiunile specifice: diabet, obezitate, hipertensiune arterială, pentru că pe aceștia îi atacă acest virus perfid.

Să fim oare unul dintre popoarele cel mai ușor de manipulat de pe Glob?

Valul patru al pandemiei transformă țara noastră în studiu de caz în lume. Un oficial al OMS a venit în țara noastră ca să înţeleagă cum am ajuns aici şi ce mai putem face.

Cu toate astea mai sunt și vești bune, în ultimele 21 de zile la Centrul de Vaccinare din Caransebeș s-au vaccinat 2210 persoane, din care 1155 cu prima doză de vaccin, ne-a informat medicul Buphinder Singh, șeful centrului din cartierul Cazărmii.

spot_img

Actualitate