32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Se joacă la intimidare într-o comună din Caraș-Severin! Amenințări cu moartea pentru un teren

Politică

S-a lăsat cu plângere penală după o ședință de CL, într-o comună de pe Valea Bistrei! Un consilier local USR din comuna Rusca Montană a depus o plângere penală împotriva unui individ care în plină ședință publică de Consiliu Local l-a amenințat cu moartea doar pentru că a încercat să le spună să aibă grijă la limbaj.

La ședință a fost prezent și polițistul local din comună care nu a făcut față situației, ne spune consilierul USR Bogdan Silvășan:

În ședință a venit un grup de protestatari care acuza depunerea unei cantități de moloz și materiale rezultate din construcții pe un teren privat, deși conducerea administrației locale a venit cu un proiect de hotărâre pentru amenajarea unui depozit pentru materiale rezultate din construcții, terenul, la care se făcea referire fiind din domeniul public. Cu toții am fost sceptici la acest proiect de hotărâre mai ales că s-a aflat imediat că molozul provenea de la unele reparații la o biserică din comună și ar fi trebuit ca mai întâi să se amenajeze acest depozit, cu obținerea tuturor avizelor și după să se înceapă să se arunce gunoiul, dar de aici până la amenințări cu moartea la adresa mea este cale lungă!”, ne-a declarat Bogdan Silvășan.

Consilierul USR spune că ședința s-a desfășurat sub teroarea grupului de mai bine de 15 localnici, unul dintre ei și cel mai violent în limbaj, fiind iubitul consilierei PNL care a ajuns până acolo încât să folosească amenințări precum: „Ori mor eu, ori mori tu! încercă că dau cu toporul!”, astfel că, după ce s-a simțit amenințat el și familia lui a depus o plângere la Poliția Oțelu Roșu, pe numele celui care i-a adus amenințări.

Consider că libertatea de exprimare este necesară în orice dezbatere, dar de aici până la votarea unui proiect de hotărâre sub amenințări, este cale lungă. La acea ședință s-a pierdut de tot controlul, din partea președintelui de ședință, a primarului, amenințat și el la rândul său. Eu am fost amenințat doar pentru că am îndrăznit să le atrag atenția că nu suntem în codru și nu vreți să știți câte injurii, câte urlete și câtă violență în limbaj”, ne-a declarat Bogdan Silvășan, care a mai spus că persoana recalcitrantă l-a amenințat pe primarul Sergiu Toma că acea groapă de gunoi se va face doar dacă unul dintre cei doi va muri.

De asemenea consilierul USR solicită sprijin de la Prefectura Caraș-Severin pentru desfășurarea ședințelor de Consiliu Local, pentru că nu este un caz singular la Rusca Montană. Mai mult, unitatea administrativă nu are, în prezent niciun jurist care să se ocupe de legalitatea actelor administrative, postul fiind vacant de ceva vreme.

spot_img

Actualitate