16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Ziua Mondială a Turismului sărbătorită la 27 Septembrie

Politică

În fiecare an 159 de țări, componente ale Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), marchează Ziua Mondială a Turismului.

UNWTO a stabilit ca tema anului 2021 să se concentreze asupra turismului pentru o creştere incluzivă, fiind o oportunitate de a privi dincolo de statisticile din turism și de a recunoaște că, în spatele fiecărui număr, există o persoană. Sărbătoarea oficială din acest an va fi găzduită de Coasta de Fildeş, celebrând capacitatea turismului de a stimula dezvoltarea incluzivă şi rolul pe care îl joacă în promovarea respectului, generând în acelaşi timp oportunităţi pentru multe milioane de turişti şi angajaţi în turism din întreaga lume.

Sărbătorirea acestei zile internaţionale are loc într-un moment de criză sanitară mondială, în al doilea an de pandemie, iar majoritatea ţărilor din întreaga lume percep turismul ca pe un factor de stimulare a redresării economice, inclusiv în comunităţile rurale în care sectorul turistic este un angajator de frunte şi unul dintre pilonii economiilor.

În județul Caraș-Severin, stațiunea Băile Herculane organizează un eveniment festiv astăzi, 27 septembrie, pentru a marca Ziua Mondială a Turismului, la Sala Casino de pe terasa din Parcul Central, în cadrul căruia va concerta Cvartetul Clasica Timișoara.

Să nu uităm că, recent Banatul Montan a fost votat destinația anului 2021, pentru Clisura Dunării, Cascada Beușnița, Cheile Carașului, Crivaia-Brebu Nou-Semenic, Muntele Mic sau Băile Herculane.

spot_img

Actualitate