13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Peste 400 de participanți la trafic sancționați în weekend!

Politică

În noaptea 24 spre 25 septembrie, la ora 02.45, polițiști din cadrul Biroului Rutier Reșița au oprit pentru control pe bulevardul I.L.Caragiale, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Reșița, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0.69 mg/ alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul Drugtest a rezultat că a consumat substanțe psihoactive. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

La sfârșitul săptămânii polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 423 de sancțiuni contravenționale, dintre care 241 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 66 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță. 12 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 4 care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 3 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 27 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

spot_img

Actualitate