Băile Herculane, denumită și „Perla Banatului Montan”, se numără printre cele mai vechi și mai cunoscute stațiuni din România, dar și de pe continentul european. Primăria Băile Herculane va acorda o atenție deosebită evenimentului ce marchează Ziua Turismului!
Acțiunea va avea loc luni, 27 septembrie 2021, de la ora 17.30, la Sala Casino de pe terasa din Parcul Central, în cadrul căreia va concerta Cvartetul Clasica Timișoara.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai importante obiective turistice ale zonei, cu ofertele pentru sezonul următor ale principalilor operatori de turism.
„Primăria Băile Herculane implementează proiectul Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit, pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 7 – Prioritatea de Investiții 7.1. Proiectul are o valoare de 15.467.765,42 lei (valoare nerambursabilă 15.150.246,69), contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională fiind de 13.140.520,11 lei, perioada de implementare fiind 20.07.2017- 31.05.2022. Obiectivul general al proiectului constă în revitalizarea stațiunii balneare Băile Herculane prin realizarea de investiții în infrastructura rutieră existentă, promovarea obiectivelor turistice și a stațiunii propriu-zise și atragerea unui număr cât mai mare de turiști în vederea dezvoltării economice a zonei și creșterii nivelului de trai al populației”, ne-a precizat primarul Cristian Miclău.
Edilul orașului stațiune de la poale de Domogled a mai precizat că prin acest proiect administrația publică locală își propune creșterea gradului de notorietate la nivel național și internațional a stațiunii Băile Herculane în următorii 5 ani, îmbunătățirea imaginii stațiunii turistice Băile Herculane prin refacerea infrastructurii rutiere și turistice, în termen de maxim 4 ani de la semnarea Contractului de Finanțare, creșterea numărului de turiști atrași anual cu minim 23% în primii 5 ani de la finalizarea proiectului, comparativ cu anul 2015.