32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Nume sonore la Serbările Cetății! Regulile privind protejarea împotriva Covid – 19 se păstrează. Masca obligatorie în mulțime!

Politică

Cu toate că se aud voci care spun că nu era necesară o astfel de manifestare acum, când cazurile de Covid-19 se înmulțesc alarmant și în rândul copiilor și tinerilor, Primăria și Casa de Cultură se țin de programul anunțat pentru ediția din acest an a Serbărilor Cetății, cu anumite schimbări în organizare și cu păstrarea măștii în zonele aglomerate!

Potrivit directorului Casei de Cultură din municipiul de pe Timiș și Sebeș, Ioan Cojocariu, vor fi controale pe parcursul celor 4 zile de desfășurare a programului artistic din Parcul de Agrement Teiuș. Mai mult din motive de pandemie s-a renunțat și la programele artistice în care-și dădeau concursul sute de cavaleri, domnite, soldati romani si osteni daci:

Noi ne facem treaba, nu ai cum să nu organizezi un astfel de eveniment pentru că oamenii au nevoie să-și bucure sufletul, nu poți doar să vii cu restricții, anul trecut tot bugetul pentru acest eveniment s-a dus la Spital, toate instituțiile am ajutat, dar anul acesta este altceva, oamenii sunt responsabili pentru propriul lor corp, iar ce ține de noi, de organizatori vor fi controale și acolo unde nu se înțelege se vor lua măsuri. Controale au fost și din partea specialiștilor de la diferite compartimente ale Primăriei, care au verificat toate documentele celor care au venit cu tarabe de alimentație publică și utilajele în parcul de distracții, absolut tot”, ne-a declarat Ioan Cojocariu.

Directorul instituției de cultură a mai spus că toate aceste reguli nu trebuie să știrbească din frumusețea evenimentului la care participă nume sonore în domeniul artistic de la soliști de muzică populară cu ansambluri folclorice, până la Adda și Irina Rimes, sau DJ care au participat și la Untold, sau omul care își va pune amprenta asupra spectacolului de lumini, de la finalul evenimentului, care are o carte de vizită impresionantă, de la focul de artificii la Untold, până la focul de artificii pe cerul Sibiului, primul oraș Capitală Culturală Europeană din România.

În acest an poziționarea scenei a fost gândită diferit din cauza pandemiei, ea va fi amplasată în lateralul stadionului, iar tarabele cu mâncare vor înconjura această scenă, pentru ca cei care stau la mese să poată urmări și spectacolele în cele 4 zile de eveniment. În acest fel culoarul de la barieră spre zona Pescăruș va rămâne liber, accesul mașinilor este interzis, iar pe aleea de la Gugulanu până la stadion vor fi amplasate toate tarabele comercianților.

spot_img

Actualitate