12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

66 de mandate sunt puse în executare! Persoane bănuite că au falsificat certificate de vaccinare

Politică

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, a dispus 66 de mandate cu aducere la audieri pentru persoane bănuite că ar fi falsificat certificate de vaccinare! Persoanele sunt acuzate de fals informatic și uz de fals. Și Caraș-Severinul este vizat!

Perchezițiile domiciliare s-au extins din Mehedinți, în județele Dolj și Caraș-Severin.

Pe parcursul ultimelor luni au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals. Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai-25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19. Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19. 

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

spot_img

Actualitate