21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Fonduri europene de până la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri

Politică

Deputatul liberal de Caraș-Severin, Dumitru Rujan anunță tinerii care vor să devină șefi ai unei exploatații agricole că pot să obțină sprijin de până 70.000 euro, pentru dezvoltarea unor ferme.

Tinerii fermieri care vor să devină șefi ai unei exploatații agricole vor putea cere, până la 70.000 de euro (minimum 40.000 de euro), ca formă de sprijin nerambursabil.

„Este vorba de o finanțare stabilită prin submăsura 6.1, care ajută la instalarea tinerilor fermieri la conducerea unei exploatații, iar banii pot fi ceruți atât ca persoană fizică autorizată, cât și ca firmă”, menționează deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Sprijinul de stat se va acorda sub formă de sumă forfetară în două tranșe – 75% la semnarea contractului de finanțare și 25%, în funcție de implementarea corectă a planului de afaceri, în maximum trei ani de la semnarea contractului de finanțare.

Tinerii fermieri nu trebuie să uite nici de submăsura 6.3 pentru dezvoltarea micilor ferme. Astfel, micii fermieri pot să obțină 15.000 euro fonduri europene nerambursabile. Bugetul submăsurii 6.3 este de 87 milioane euro.

Instalarea tânărului fermier este considerată finalizată la momentul implementării corecte a Planului de afaceri (adică la acordarea celei de-a doua tranșe de plată). Solicitantul se angajează să devină fermier activ în termen de maximum 18 luni de la data încheierii instalării.

spot_img

Actualitate