Proiectul spitalului modular la Caransebeș a trecut de etapa de evaluare tehnică, cu 99 de puncte din 100. City managerul Florin Bogdea este încrezător că investiția de 3 milioane de euro se va realiza la Caransebeș și îi felicită pe specialiștii Primăriei pentru implicare.
Proiectul, ce se încadrează pe nivelul SECP/AM Poim: „Creșterea Capacității Administrative și de Reacție în situații de Urgență, Generate de Covid 19, în spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, cu acronimul HELP Covid – 19”, a trecut în etapa de precontractare, cu un punctaj de 99 de puncte din 100 de puncte posibile, ceea ce reprezinta practic, 99% șanse că va fi aprobat acest proiect, ne-a declarat city managerul Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea.
„Sunt bucuros că acest proiect a trecut în faza de precontractare și vreau să felicit echipa de proiecte pentru implicarea totală, în acest proiect, întrucât am reușit aproape punctaj maxim. Așteptăm semnarea contractul și implementarea acestui spital modular, care aduce o investiție la Caransebeș 3 milioane de euro. Eu consider că va fi un plus pentru spitalul din Caransebeș, prin faptul că va fi realizată o secție de primire și tratare a pacienților Covid 19 la standarde înalte, și astfel pericolul de infectare cu acest virus va fi scos în afara unității medicale și bolnavii cu alte afecțiuni vor putea să se adreseze unității de Primiri Urgențe fără riscuri”, ne-a menționat Florin Bogdea.
City Managerul Primăriei Caransebeș vede folositor acest spital modular, care va fi ca o anexă Spitalului Caransebeș, cu acces direct în spital, și după ce pandemia va trece, secțiile amenajate la standarde europene putând fi folosite pentru ATI și pentru Secția de Infecțioase.
„Felicitări echipei de la Proiecte Europene care a trudit pentru obținerea acestei finanțări importante pentru spitalul din Caransebeș! Iată că măcar pe domeniul acesta, care este poate cel mai important pentru comunitatea din Caransebeș, cel al sănătății, vin bani europeni. Spitalul modular, într-o primă fază, este foarte important pentru traversarea acestei perioade dificile de pandemie Covid. După trecerea acestei perioade, în acest spațiu pot fi tratați pacienții cu boli cronice, urgențele medicale sau, de ce nu, o perspectivă poate și mai potrivită, de a fi mutată secția de Boli infecțioase sau de Pneumologie. Proiectul este unul important, care aduce bani în Caransebeș, care stimulează activitatea medicală și care aduce o valoare în ce privește calitatea actului medical”, a precizat primarul Felix Borcean.