13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Măsuri noi pentru creșterea procentului de reciclare a deșeurilor

Politică

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan consideră că noile reglementări guvernamentale cu privire la depozitele de deșeuri vor crește procentul de reciclare.

Guvernul a aprobat două ordonanțe din pachetul legislativ privind depozitele de deșeuri, gestionarea deșeurilor și asigurarea tratării deșeurilor înainte de depozitare.

Transpunem în legislația națională normele europene privind deșeurile și astfel se soluționează o problemă mai veche, amânată de mult timp. Prin aceste ordonanțe se reglementează o serie de restricții privind eliminarea prin depozitare a deșeurilor. Trebuie să avem grijă azi de viitorul nostru, de cel al copiilor noștri. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, mai ales când este vorba despre mediul înconjurător”, a menționat Dumitru Rujan.

Politica Uniunii Europene, în toate domeniile, industrie sau deșeuri municipale, are în plan reducerea cantităților depozitate, creșterea procentului de reciclare sau de valorificare energetică. Intenția este de a reduce progresiv practica depozitării deșeurilor municipale colectate, până la 10% sau mai puțin până în anul 2035, cu posibilitatea aplicării unor derogări.

spot_img

Actualitate