21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Sunetul Sinagogilor – liantul dintre muzică și patrimoniu

Politică

Sinagoga Neologă „Beit El” din Caransebeș devine gazdă pentru un eveniment dedicat excelenței, anume un concert pentru vioară și orgă susținut de artiștii de renume internațional, Clara Cernat (solistă, vioară) și Thierry Huillet (orgă).

Evenimentul face parte din proiectul „Sunetul Sinagogilor”, de a duce muzica acolo unde aceasta are puterea de a genera o schimbare. și este organizat de Asociația Pantograf, ce urmărește includerea a 5 sinagogi din regiunile Banat și Crișana în circuitul cultural regional și național, prin susținerea unor evenimente de mare ținută în aceste zone.

Scopul proiectului este acela de a stimula turismul cultural în regiune și de a pune în valoare un patrimoniu inedit, adesea într-o stare avansată de degradare. De asemenea, își propune să readucă în actualitate, prin compoziții contemporane prezentate în primă audiție în România, rădăcinile otomane, sefarde și balcanice ale muzicii românești, precum și opere ale unor compozitori evrei sau din Europa Centrală. Incursiunea în lumi muzicale nebănuite este mai frumoasă și antrenantă atunci când ai ghizii potriviți. Tărâmurile muzicale ascund o mulțime de curiozități și povești inedite care merită să fie descoperite chiar de la o vârstă fragedă! Clara Cernat și Thierry Huillet susțin un concert explicativ inedit dedicat copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani”, ne-a precizat Florin Damian, președinte al Obștei Evreiești din Caransebeș.

Concertul va avea loc în 24 august ora 19.00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de protejare împotriva Covid-19.

spot_img

Actualitate