32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Reapar cazurile de Covid în spitalul Caransebeș! De azi restricții pentru aparținători

Politică

Într-o conferință de presă, directorul medical a prezentat primul caz, după câteva luni de pauză, de pacient depistat la testul rapid cu COVID. Medicul Loredana Liuba se așteaptă și la alte cazuri în perioada imediat următoare.

Potrivit directorului medical, pacientul a venit cu urgență medicală, a fost testat, conform protocolului de Covid-19 și, pentru că a ieșit pozitiv, s-au luat toate măsurile pentru a intra în sala de operații din partea personalului medical:

Aseară în Urgență s-a prezentat un bărbat de 28 de ani, cu o hernie inghinală ștrangulată, a ieșit pozitiv la testul antigen rapid, s-a intrat direct în sala de operații cu măsurile de protejare din partea personalului medical. Pacientul a fost operat, este stabil nu avem încă rezultatul testului PCR, este asimptomatic din punct de vedere a simptomatologiei Covid și cu analizele de laborator normale din acest punct de vedere. O să-i urmărim evoluția în zilele următoare”, ne-a declarat medicul Loredana Liuba.

Directorul medical a mai precizat că pacientul nu este vaccinat împotriva Covid-19, nu lucrează în zone aglomerate și nici nu a fost plecat din țară în ultimele 14 zile. Va urma o anchetă epidemiologică. Dr. Liuba a mai adăugat că doar la București se poate face o analiză amănunțită dacă este noua tulpină Delta.

La ora actuală, alți trei pacienți au mai fost suspecți de Covid-19, pentru doi dintre ei testele au ieșit negative, iar pentru al treilea, care este internat pe ATI se așteaptă rezultatul în orele următoare.

Pentru că regulamentul este altul în cazul în care în spital sunt internați pacienți Covid, aparținătorii sunt rugați să înțeleagă situația și să se informeze despre orele de vizitare.

spot_img

Actualitate