12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Cinematograful din Băile Herculane introdus pe lista de sinteză a CNI

Politică

Introducerea pe lista de sinteza este prima etapa din procesul de promovare a unei investiții, astfel că primarul Cristian Miclău nu-și face multe speranțe, însă este un prim pas spre finanțarea proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare clădire cinematograf în orașul Băile Herculane”.

În urmă cu mai bine de 8 ani, administrația locală din orașul stațiune a încercat obținerea de fonduri pentru transformarea clădirii într-un centru multifuncțional, însă proiectul nu s-a concretizat, finanțarea de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, întârziind să apară. Mai târziu, în 2017 primarul Cristian Miclău a alocat fonduri pentru reparații la acoperiș și izolația termică a clădirii:

Clădirea este reabilitată în proporție de 30-40 %, acum sperăm să obținem finanțarea de la CNI pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii și modernizare, astfel încât clădirea să fie din nou dată în circuitul cinematografic din țară”, a menționat Cristian Miclău.

Edilul orașului stațiune a mai spus că în prezent se solicită o nouă expertiză tehnică pentru imobilul aflat în fața clădirii Primăriei din Băile Herculane.

spot_img

Actualitate