12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

S-au înmulțit cei care folosesc trotinetele electrice

Politică

ATENȚIE! Circulația bicicletelor și trotinetelor electrice pe trotuare, acolo unde nu există piste pentru biciclete este interzisă!

Având în vedere faptul că în ultima perioadă numărul bicicletelor și trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice, conduse mai ales de tineri, a crescut considerabil, agenții de circulație îndeamnă la prudență pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente nedorite.

Pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Copiii sub 14 ani pot circula doar în locuri special amenajate, parcuri sau proprietăți private, iar deplasarea pe drumurile publice se face doar însoțiți de adulți.

Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice  este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

spot_img

Actualitate