21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Breaking News! Spitalul Caransebeș a fost în beznă

Politică

Furtuna din Caransebeș a lăsat Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, cea mai importantă unitate în caz de situații extreme fără curent electric, mai bine de o oră și jumătate.

Medicii de pe urgențe au prescris rețete la lumina lanternei telefonului. Pacienții au așteptat curentul pentru a fi transportați la C.T.! De la 20.30 spitalul s-a aflat fără energie electrică! Pe secții asistentele au pregătit tratamentul bolnavilor la lanternă! Ce s-a întâmplat cu generatorul spitalului?

Directorul Spitalului, Adrian Dumbravă spune că situația a fost rezolvată iar pacienți pe ATI nu au avut de suferit:

Am cerut ajutorul ISU, dacă nu se remedia problema! Angajații noștri au lucrat la pornirea generatorului, care ar fi trebuit să intre automat, însă din cauza că nu a fost folosit demult a fost colmatat. Vă dați seama că primele 10-15 minute nu te panichezi că spui că trebuie să repornească curentul, după care am trimis acasă după electricieni, au lucrat la generator și acum pot spune că rămânem pe generator până când va veni curentul, pentru că de la Enel nu avem nicio veste despre avaria pe zona spitalului. Pe ATI am avem 5 pacienți dintre care unul intubat, fără probleme pentru că ventilatoarele au acumulatori proprii, mai avem la cardiologie doi pacienți care aveau nevoie de oxigen și au fost transportați la aparate cu același sistem de ventilație, iar pe Urgente nu am avut cazuri grave”, precizează Adrian Dumbravă.

spot_img

Actualitate