32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

De azi începe Festivalul de Film la Caransebeș

Politică

Banatul Montan Film Festival a început de o săptămâna, mai întâi la Băile Herculane și ca o glumă managerul Casei de Cultură George Suru, Ioan Cojoariu declara că s-a început cu o zi înaintea festivalului de la Cannes.

Este cel mai mare festival de film din țară ca durată și cuprinde toate orașele județului, ne-a declarat Ioan Cojocariu:

Noi nu am avut pretenții ca să fie un festival cu premii cu prezența unor actori renumiți pentru că nu sunt bani la bugetele administrațiilor locale. Pentru că sunt în toate orașele județului nu este nevoie să se asemene prin organizare între ele. De exemplu la Băile Herculane are o putere mare de tragere de turiști și oamenii de film văd poate mai bine decât Reșița, pentru că stațiunea atrage. Caransebeșul este la a V a ediție, aici s-a născut această idee alături de Ion Cărmăzan care este directorul artistic al Festivalului, regizor, scriitor, legat sufletește de Banatul de Munte”, menționează Ioan Cojocariu.

Managerul Casei de Cultură a mai precizat că acțiunea se va desfășura în parcul General Dragalina, unde va fi disponibil copiilor un carusel dar și tonete pentru înghețată și pop corn.

Reprezentațiile încep în fiecare zi la 21.30 pentru că soarele apune mai târziu, iar anul acesta particularizează ediția prin aniversări. La deschidere luni va rula filmul Șobolanii Roșii, un film românesc din 1991 scris și regizat Florin Codre. Este primul film românesc realizat din inițiativă particulară după 1989. La deschiderea zilei de marți vor sosi redactorii de la Cinemaraton și vor lua pulsul festivalului la cald. Ion Cărmăzan a venit cu propunerea ca marți înaintea filmului de la 21.30, pe la ora 17.00 la Casa de Cultură tinerii din cele trei trupe de teatru ale liceelor din Caransebeș vor putea viziona gratuit un film de televiziune dar din bucătăria proprie cum se creează. Filmul care va rula se numește Scene dintr-o căsătorie. Ion Cărmăzan le va sta la dispoziție pentru discuții libere dacă elevii vor fi interesați la final”, ne-a declarat Ioan Cojocariu.

Iată mai jos afișul festivalului:

spot_img

Actualitate