16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Pe principiul „Cască ochii! Altfel caști punga”, Curelea vrea responsabilitate în CL Caransebeș

Politică

Deși primarul Felix Borcean nu a fost prezent la ședința de Consiliu Local, prietenul său, consilierul USR Dragoș Curelea l-a mustrat pe edil, dar și pe colegii consilieri spunând că trebuie să plătească cheltuielile de judecată pentru sentința pe care Consiliul Local a pierdut-o în fata viceprimarului Pasere.

Cetățenii municipiului nu sunt responsabili pentru o decizie pe care aleșii locali au votat-o a spus Dragoș Curelea și ar fi normal ca aleșii locali să scoată bani din indemnizația pe care o primesc și să achite cei peste 3000 de lei cheltuieli de judecată în procesul pe care viceprimarul Bebe Pasere l-a câștigat.

Domnule Bebe Pasere, dacă prietenul și primarul nostru nu este aici, pentru că îl privește, eu tot vreau să reamintesc colegilor că în luna ianuarie Felix Borcean a propus consilierilor demiterea dumneavoastră și noi am votat în număr de 16 la 3. Dumneavoastră ați câștigat în instanță și vă felicit, înseamnă că noi nu am avut dreptate. Noi toți aveam o datorie morală, dacă am crezut în dreptatea noastră să facem recurs la procesul câștigat de dumneavoastră. Domnul primar nu a mai făcut recurs și eu zic că ar fi trebuit să se consulte în această privință cu cei cărora le-a cerut votul. Cum nu am făcut recurs Consiliul Local este obligat să plătească reclamantului Bebe Pasere cheltuielile de judecată de 3350 de lei, care reprezintă onorariul avocatului. Au fost 16 voturi, domnul primar este la fel de vinovat ca noi, 17 și d-na jurist și ea este părtașă cu noi. Suma respectivă trebuie plătită de noi pentru că nu e de datoria locuitorilor să plătească pentru greșeala noastră”, a spus Dragoș Curelea.

Consilierul local a mai precizat că pe viitor trebuie să fie atenți la ce ridică mâna aleșii urbei.

Viceprimarul Bebe Pasere i-a adus la cunoștință consilierului USR că nu a cerut niciun ban de la Primărie, cum nu a cerut nici la celelalte două sentințe câștigate cheltuielile de judecată. Victoria lui este doar morală și nu va împovăra bugetul municipiului cu aceste sume.

Eu nu am pretenții să mi se restituie acei bani, chiar dacă am o sentință, nu vreau să-i iau de la cetățeni. Eu mi-am luat angajamentul că nu voi cere acei bani. Eu am câștigat trei Instanțe, din care trebuia să mi se restituie niște bani nu am pretenția, nu m-au interesat banii, eu am vrut să-mi dovedesc nevinovăția!”, a spus viceprimarul Bebe Pasere.

spot_img

Actualitate