13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Prime date la spital, dar justificate!

Politică

Liderul grupului PNL din Consiliul Local Caransebeș Alin Purdescu a atras atenția primelor care au fost acordate de conducerea Spitalului Municipal de Urgență, chiar la începutul mandatului lui Adrian Dumbravă!

Deși managerul Adrian Dumbravă nu a fost prezent, aflându-se în prezent în concediu de odihnă, city managerul Florin Bogdea a explicat consilierilor că nu a avut idee de acele prime acordate unui număr de 4 persoane, în luna aprilie, însă are o veste bună pentru consilieri.

Nu m-a consultat domnul manager al spitalului despre acordarea acestor prime, nici Consiliul de Administrație, dar vă spun că la spital datoria care se acumulează lunar a scăzut de la 1 milion de lei la 300.000 de lei. Înseamnă că managerul știe ce face, chiar dacă motivează unii angajați”, a declarat Florin Bogdea.

Am luat legătura cu managerul Spitalului Adrian Dumbravă care ne-a explicat că acele prime au fost date, de fapt ca o remunerație pentru 4 persoane care au dovedit prin bonuri de benzină și alte documente că au consumat din buzunarul lor în pandemie pentru anumite lucrări de reparații pentru ambulatoriu:

Să știți că oamenii trebuie motivați și pe vremea vechii conducerii oamenii au fost premiați însă pentru că au fost toți, la grămadă nu s-a sesizat nimeni. Dacă oamenii sunt motivați își dau interesul și eu asta vreau să văd motivare și responsabilitate și prime vor mai fi pentru cei care merită. Mai mult am scăzut consumul la spital, am redus din datoriile lunare pentru că spitalul mergea lunar pe o pierdere de un milion de lei, care se acumula la cele 14 milioane existente. Acum am redus acea pierdere, mai mult am disponibilizat personalul angajat în pandemie fără niciun examen, pe pile și am cerut un grafic de la șefii de secții pentru a vedea unde este personal aglomerat sau unde este nevoie de personal. Așa am organizat concurs pentru angajarea a trei asistente pe secțiile ATI, Interne și Neurologie, concurs de la care am exclus din comisia de examinare persoanele asupra cărora planau unele bănuieli că ar putea favoriza candidații. Totul a fost transparent!”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Managerul spitalului a mai precizat că astfel de concursuri vor mai avea loc, în luna iulie pentru infirmieri. De asemenea city managerul Florin Bogdea a precizat în ședința de Consiliu Local că va fi reluată procedura de concurs și pentru postul de manager.

spot_img

Actualitate