25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Faimoasele fotografii de arhivă ale Reginei Maria prezentate în expoziție la Muzeul Caransebeș

Politică

Expoziția „Ia românească, un mijloc de promovare a identității românilor” organizată de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin a fost vernisată astăzi, 24 iunie de la ora 9.00.

Sărbătoarea Iei ne aduce în suflete bucuria retrăirii acelor vremuri minunate când straiele populare erau purtat cu mândrie pe ulițele din satele bunicilor noștri.

„Muzeul Caransebeș a organizat astăzi o expoziție dedicată Reginei Maria, care adora costumul popular românesc, pe care nu ezita să-l îmbrace și în care s-a lăsat fotografiată de nenumărate ori de asemenea pe manechine vizitatorii pot admira ia tradițională bănățeană din mai multe zone etnografice ale Banatului de Munte”, ne-a declarat directorul muzeului caransebeșean, dr. dacian Rancu.

Au fost prezentate faimoasele fotografii de arhivă ale Reginei Maria în costum tradiţional românesc precum și mai multe ii din Banatul Montan. La acțiune au participat Cornel Galescu, consilierul președintelui Romeo Dunca, istoricul Constantin Brătescu, cetățean de onoare al Caransebeșului precum și oameni de cultură din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

spot_img

Actualitate