35.8 C
Caransebeş
35.7 C
Reșița
31.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență ajută și Primăria Băile Herculane

Politică

Cristian Miclău a participat la o ședință extraordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de membru ADR Vest, la care a fost prezent și prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîțu.

Mesajul primului ministru a fost că Agențiile pentru Dezvoltare Regională vor fi implicate în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, o provocare și o șansă unică.

Cele trei elemente vitale în care se va investi sunt: infrastructura rutieră și feroviară, spitalele și fondul pentru UAT – uri, în care au fost incluse și Consiliile Județene, a spus Premierul.

La noi la Băile Herculane așteptăm demararea programului pentru accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului și reabilitarea unor monumente istorice. Prioritare sunt Grădinița Veche și podul de fontă”, ne-a specificat primarul Cristian Miclău.

Începând cu perioada de programare 2021 – 2027, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare, Agențiile pentru Dezvoltare Regională îndeplinesc funcția de autorități de management, pentru Programele Operaționale Regionale. Astfel, proiectele se vor evalua, contracta, implementa și plăti direct, la nivel regional.

Avantajele acestei decizii de descentralizare este că Programele Operaționale Regionale sunt elaborate plecând de la nevoile și specificul fiecărei regiuni, ducând deciziile cât mai aproape de beneficiari, adică de cetățeni. Ținta noastră este de a reduce la cel puțin jumătate durata de la depunerea la contractarea fiecărui proiect”, a declarat președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, Iustin Cionca.

Niciun alt program sectorial pregătit de Guvern nu este într-o fază atât de avansată. Practic, există șanse ca, la mijlocul verii să avem programele aprobate de către Comisia Europeană. Și, mai mult decât atât, am putea să producem cheltuieli”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest

spot_img

Actualitate