32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Artă, tradiție, cântec, joc și voie bună la Noaptea Muzeelor 2021, la Caransebeș

Politică

Arta, cultura și obiectele de patrimoniu ale Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș s-au îmbinat perfect cu tradițiile muzica și jocul popular din zona Banatului de Munte.

După un an de pauză din cauza pandemiei organizatorii la nivel european ai evenimentului de foarte mare amploare Noaptea Europeană a Muzeelor au lăsat la latitudinea organizatorilor din țările europene să aleagă în acest an data la care să se desfășoare acțiunile dedicate Nopții Muzeelor, în această lună.

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș a organizat sâmbătă, 12 iunie începând cu pra 17.00 mai multe acțiuni menite să scoată gugulanii din case și să pășească pragul instituției de cultură.

Au fost organizate 10 săli de expoziții într-un circuit, în care vizitatorii au putut admira tablourile pictorului Sălisteanu, peste 20 de opere de artă pe care le-a donat muzeului, apoi o sală întreagă dedicată Regimentului de Graniță și generalilor cărășeni și mai multe săli amenajate pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare din Banatul de Munte.

Între orele 18.00 și 20.00 în curtea muzeului caransebeșean a avut loc un spectacol folcloric susținut de ansambluri folclorice din Banatul Montan.

spot_img

Actualitate