25.7 C
Caransebeş
28.8 C
Reșița
24.7 C
Oţelu Roşu
vineri 22 septembrie 2023

Numărul pacienților depistați pozitiv la testul Covid – 19 s-a diminuat substanțial la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Politică

Potrivit directorului medical Bhupinder Singh la această oră numărul bolnavilor internați în unitatea medicală pentru alte boli decât Covid – 19 este cu mult mai mare față de cei cu Sars Cov 2:

„La Spitalul Caransebeș avem acum 12 pacienți cu Covid – 19, dintre care 3 sunt pe secția de Terapie Intensivă, însă nu le este pusă viață în pericol, iar ceilalți 8 sunt pe Medicină Internă – 7 și unul pe Pneumologie. Acum a crescut numărul pacienților nonCovid, sunt internați în jur de 100 de pacienți pe toate secțiile, însă cei mai mulți sunt pe Neurologie și pe Medicină Internă”, ne-a declarat medicul Singh Bhupinder.

Directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență ne-a mai precizat că în această perioadă se lucrează la contractul cu Casa de Asigurări, pentru ca săptămâna viitoare, conducerea unității sanitare să poarte negocieri cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin. Un pus pentru Spitalul din Caransebeș este deschiderea Ambulatoriului integrat din fosta Policlinică.

Conform Grupului de Comunicare Strategică până astăzi, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.154 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.043.371 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 31.155 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

spot_img

Actualitate