18.7 C
Caransebeş
18.8 C
Reșița
17.9 C
Oţelu Roşu
duminică 15 iunie 2025

Operațiunea „Jupiter” a scos la lumină infracțiuni economice de milioane de lei!

Politică

 În cadrul acțiunii Jupiter, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și al Inspectoratului General al Poliției Române, au pus în executare un număr de 22 de mandate de percheziție domiciliară în județul Timiș.

De asemenea, au mai fost coordonate și puse în executare alte 2 percheziții domiciliare în județele Timiș și Mehedinți,  împreună cu polițiștii din cadrul Secției Regionale a Poliției Transporturilor Timișoara și cu sprijinul celor din Caraș-Severin și al Inspectoratului de Jandarmi din județul Mehedinți.

Activitățile au vizat 4 dosare care au ca obiect infracțiuni economice. În fapt, în primul dosar, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, s-a reținut că în perioada martie 2019- februarie 2024, o femeie, în calitate de administrator financiar al mai multor unități de învățământ din județul Timiș, și-a însușit, prin transfer bancar, din conturile unităților de învățământ în contul personal, dar și al altor persoane, precum și prin ridicări de numerar de la trezorerie, sume diferite de bani care nu i se cuveneau, în valoare totală de peste 2.000.000 lei.

În acest dosar s-a dispus instituirea măsurilor asiguratorii, respectiv sechestrul asigurător și poprirea tuturor bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare, până la concurența sumei de 2.115.000 lei aparținând suspectei, în vederea reparării pagubei produse și pentru garantarea plății cheltuielilor judiciare. În vederea punerii în executare a măsurii instituite, a fost identificat un imobil în localitatea Dumbrăvița, jud. Timiș, în valoare de 1.424.100 lei.

În cel de al doilea dosar, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de bancrută frauduloasă, abuz de încredere în frauda creditorilor și uz de fapt, s-a reținut că în perioada 2023-2024, administratorul unei societăți comerciale, cu sprijinul lichidatorului judiciar, ar fi înfățișat datorii inexistente, cu scopul de a fi desemnat creditor majoritar la masa credală. Astfel, organele fiscale nu au putut solicita atragerea răspunderii patrimoniale a asociatului și nu au putut să își exercite atribuțiile de creditor majoritar, cauzându-le un prejudiciu de peste 5.000.000 lei.

Ultimele două percheziții domiciliare au fost efectuate în două dosare având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și în care s-a reținut faptul că în perioada 2016-2023, trei persoane ar fi predat diferite cantități de deșeuri metalice și nemetalice către o societate comercială, declarând în mod fals că acestea provin din gospodărie proprie și fără a achita taxele aferente,  producând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de peste 300.000 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost găsite documente contabile, file cec, ștampile, utile soluționării cauzelor.

spot_img

Actualitate