Fărșangul, sărbătoarea care marchează sfârșitul perioadei de petreceri și belșug înainte de intrarea în Postul Paștelui, s-a desfășurat și la Caransebeș în prezența a numeroși etnici germani din municipiu și localitățile învecinate.
Acțiunea a fost organizată la Cantina de Ajutor Social de către Surorile Franciscane, în colaborare cu Parohia Romano-Catolică și Primăria Caransebeș. A fost un carnaval în toată regula cu muzică și voie bună, oferită de către participanți, costumați în cele mai diversificate costume de la Văduva Veselă și Vrăjitoarea din Oz până la Omul Păianjen, Clovnul Bucuriei sau șeicul Arabiei.
În tradiția creștină, Postul Paștelui este o perioadă de purificare și abstinență, așa că Fărșangul este ultima ocazie pentru mese îmbelșugate, petreceri și voie bună. După această sărbătoare, urmează Miercurea Cenușii, care marchează începutul celor 40 de zile de post până la Paște.
„Și anul acesta ne-am bucurat că am putut organiza balul mascat, carnavalul, Fărșangul cum se spune la noi în Banat, și ne bucurăm că putem duce mai departe această tradiție, care după anii ’90 a fost o sărbătoare în special pentru comunitatea romano-catolică ca și o sărbătorire înainte de Postul Paștelui. Cu ajutorul Primăriei și al Parohiei Romano-Catolice am reușit și în acest an să adunăm comunitatea, să ne întâlnim și să ne bucurăm împreună de aceste clipe. Lumea a venit mascată cât mai original, cât mai haios, cât mai distractiv și cu această ocazie am făcut și o paradă a măștilor, cele mai frumoase fiind premiate.”, am aflat de la sora Lidia, reprezentanta Surorilor Franciscane.
La acțiune a participat și preotul paroh al Bisericii Romano Catolice, părintele Marin Mătieș, dar și city managerul Primăriei, Florin Bogdea, care a menționat că Primăria Caransebeș are o colaborare deosebit de bună cu Asociația Surorilor Franciscane și sprijină astfel de activități menite să păstreze vie tradiția Fărșangului de a alunga spiritele rele ale iernii și de a pregăti comunitatea pentru perioada de post și purificare spirituală.

