18.8 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
18.4 C
Oţelu Roşu
marți 10 septembrie 2024

De Adormirea Maicii Domnului creștinii ortodocși sunt așteptați la Mănăstirea Teiuș!

Politică

Obștea monahală de la Mănăstirea Teiuș invită credincioșii să se roage împreună la sărbătoarea hramului, mâine, 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, zi în care creștinii ortodocși comemorează trecerea Fecioarei Maria din această lume.

Cu prilejul praznicului „Adormirii Maicii Domnului”, programul sfintelor slujbe va debuta astăzi, 14 august, în ajunul hramului, când se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, Utrenia, la care se adaugă și Prohodul Maicii Domnului, sfinte slujbe oficiate de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Mâine, 15 august, la ora 8:00, va fi săvârșită slujba de Sfințire a Apei, iar începând cu ora 9:30, credincioșii vor avea posibilitatea să participe la  Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în foișorul de vară al acestui așezământ monahal de către un delegat al Părintelui Episcop.

Situată în cetatea Caransebeșului, Mănăstirea de la Teiuș a devenit pentru toți caransebeșenii loc de bucurie duhovnicească. Pelerinii care trec pragul acestei mănăstiri vor fi întâmpinați și de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care este așezată în biserica mare, icoană ce datează din anul 1767. Pe lângă biserica mare, așezământul monahal mai are încă 3 altare de rugăciune: Paraclisul de vară închinat Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, o bisericuță în stil maramureșean ridicată în cinstea Sfântului Mare Mucenic Mina și un paraclis de iarnă închinat Sfântului Ierarh Nicolae.

Mănăstirea și-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, după ce în toamna anului 1998, într-o ședință a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, s-a decis construirea unui aşezământ monahal în oraşul reşedinţă al Episcopiei Banatului Montan.

spot_img

Actualitate