Un om al științelor exacte, inginer constructor proiectant și diriginte de șantier atestat, candidatul Alianței Dreapta Unită, la funcția de primar, Arin Ispas spune că lucrează cu date exacte din care rezultă fapte vizibile și măsurabile.
Arin Ispas nu înțelege de ce contracandidații lui care au ocupat funcții administrative în ultimii mulți ani, nu au făcut ce au propus la ultima campanie electorală.
„Vina este pasată ca la un joc de miuță și tot timpul este la altcineva, timp în care oamenii suferă. Dânșii par să trateze situația actuală mai degrabă ca pe un concurs de comedie, prin imagini cu glumițe, videoclipuri online sarcastice, și vizite pe teren, unde bănuiesc că se spun bancuri, pentru că oamenii zâmbesc și se îmbrățișează în fotografii. Mă întreb, aceleași discuții constructive de acum 4 ani la ce construcții au dus? Mă întreb, cum poți să îi spui unui om în timp ce acesta stă în bălării și gropi, ascultându-te, că acum se poate, că trebuie o schimbare. Schimbarea cui cu cine, dacă ai fost în aparatul administrativ și încă ești?” spune candidatul Dreptei Unite Arin Ispas, care a mai adăugat că trebuie să realizăm că nu suntem la un spectacol de comedie, dar totuși plătim cu banii, timpul, frustrarea și disconfortul nostru.
Vă propun să vă amintiți de pliantele de acum 4 ani și să vă uitați în jur. Vă propun să vă informați și să ascultați doar când se propun soluții concrete, nu filozofii. Să contraziceți și să fiți deschiși cu problemele avute spune Arin Ispas.
„Noi nu dorim să vă promitem marea cu sarea, ci, prin pași clar stabiliți, ne-am propus în primul rând să rezolvăm problemele de bază:
- Eficientizarea primăriei pentru a deservi mai bine cetățeanul, cu rapiditate și prin disponibilitate constantă. Oamenii se feresc de interacțiunea cu primăria tocmai din cauza faptului că știu că nu le sunt rezolvate problemele și mai sunt tratați și cu dispreț de multe ori. Desemnarea unor persoane care să fie în contact direct cu oamenii din cartiere, curățarea și deratizarea orașului, refacerea locurilor de colectare a deșeurilor și îngrijirea lor continuă. Adăugarea de noi coșuri de gunoi stradale acolo unde nu sunt, fiind multe zone în situația aceasta, sau înlocuirea celor distruse.
- Îngrijirea spațiilor verzi de peste tot din oraș, care nu sunt doar vizual neplăcute, ci produc și probleme, acestea fiind locurile prin care trecem cu greu sau unde am dori să se joace copii noștri. Montarea de toalete în zonele de agrement.
- Decolmatarea și îngrijirea canalelor pentru a scăpa de multiplele probleme care apar atunci când sunt averse de ploaie. Chiar crearea de canale în locurile unde nu există, pe timp de ploaie pietonii se deplasează cu greu, iar casele oamenilor sunt stropite constant.
- Refacerea/repararea și îngrijirea infrastructurii și drumurilor din oraș. Stoparea lucrărilor defectuoase care băltesc și în care ne distrugem mașinile. Putem spune cam toate, din ultimii ani.
- Refacerea și/sau îngrijirea spațiilor pietonale, destul de degradate, cu gropi, guri de vizitare deschise, prezentând atât un disconfort, dar și un pericol pentru copiii noștri cât și pentru vârstnici sau oamenii cu mobilitate redusă.
- Atenție sporită la șantierele unde firmele contractate fac lucrări defectuoase, ori distrug și nu repară zonele unde lucrează. Primăria poate interveni în toate aceste situații pentru a se asigura că sunt respectate standardele și oamenii nu trebuie să repare locația după lucrări.
- O mai bună administrare a locurilor de parcare. A pune taxă de parcare în jumătate de oraș nu va face ca mașinile să dispară. Este nevoie de noi locuri de parcare amenajate, cât și de incurajarea populației pentru a folosi transportul în comun mai des.
- Transport în comun accesibil. Stabilirea unor rute mai bune și frecvente pentru a permite oamenilor din zonele îndepărtate accesul ușor la zona centrală, spital, supermarketuri. Multe persoane, atât tineri, dar și vârstnici, au dificultăți în a ajunge în aceste zone atunci când au nevoie. Stabilirea rutelor trebuie făcută de comun acord cu oamenii, nu impuse.
- O mai bună protecție împotriva huliganismului cu ajutorul poliției locale, cât și al sistemelor de supraveghere existente. Situații neplăcute există peste tot în lume, dar sunt luate măsuri pentru temperarea și stoparea lor. Oameni ne-au relatat că, plimbându-și copiii mici, s-au întâlnit cu multiple situații neplăcute pe care nu aș dori să le dezvolt.
- Refacerea/îngrijirea spațiilor și locurilor de joacă. Acestea sunt degradate, într-o mai mică sau mare măsură. Aceste locuri trebuie să fie zone de relaxare unde copiii se pot recrea, nu accidenta.
- Susținerea sportului pe plan local. Avem multe tipuri de sporturi practicate de către tineri, și nu numai, în municipiu. Un contact permanent al primăriei cu aceștia pentru a îi ajuta să se dezvolte și să atragă cât mai multe persoane în această direcție este necesar.
- Modernizarea grădinițelor, școlilor și a liceelor din oraș pentru crearea unor condiții decente, moderne, în care tinerii să fie dornici să învețe.
- Lista este mult mai amplă și voi reveni asupra ei, dar puteți observa că sunt lucruri destul de simple care pot fi rezolvate, dar și puteau fi deja.