13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Condiții decente la Sectorul Cereale din Piața Gugulanilor Caransebeș!

Politică

Serviciul Public Piața Gugulanilor a demarat acțiunea de îngrijire a sectorului de cereale care va fi modernizat din bugetul acestui an!

Potrivit șefei Pieței, Luminița Verdeș, angajații Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare (SPIR), au efectuat lucrări de defrișare a vegetației uscate și de curățare a sectorului de cereale din Piața Gugulanilor.

De asemenea angajații Transal Urbis au ridicat vegetația uscată pentru a pregăti terenul, care va fi tasat și nivelat cu pietriș pentru a face accesibilă circulația autovehiculelor care vin la piață cu cereale.

Am profitat de vremea bună și am solicitat sprijinul celor de la SPIR și Transal ca să putem îndepărta tot mâlul și vegetația uscată aduse de ultima inundație de acum câțiva ani, pe acest platou, care este domeniul public al Municipiului Caransebeș. Curățăm în aceste zile zona și de vegetația crescută și îl pregătim pentru tasare și nivelare, peste care se va turna un strat de pietriș și astfel vom ușura accesul celor care vin să vândă cereale și nu numai, pentru că pe aici este și accesul auto spre piața de vechituri”, ne-a declarat șefa Pieței Gugulanilor.

Luminița Verdeș ne-a mai precizat că fondurile pentru lucrările de amenajare a zonei de cereale au fost prinse în bugetul pieței pe acest an.

„Anul acesta în buget sunt prinse, cu prioritate, lucrări de terasare cu piatră concasată, cale de acces și platformă Piața Cereale, pe o suprafață de aproximativ 11.000 de m.p.. Pe această cale rog locuitorii din zona pieței și nu numai, să nu mai arunce gunoiul menajer peste dâlmă, pentru că vor urma sancțiuni. Am găsit resturi de materiale rezultate din lucrări de construcții, saltele, paturi, cauciucuri, resturi de mobilă. Trebuie să respectăm spațiul public, pentru că s-a creat un obicei, de ani de zile, să se arunce gunoiul peste dâlmă. Gunoiul s-a înmulțit în ultima perioadă, pentru că punctul de colectare al pieței, a fost amenajat anul trecut cu containere subterane pentru colectare selectivă, împrejmuit, cu acces pe bază de cartelă și supravegheat video”, a mai declarat Luminița Verdeș, care a specificat că locuitorii de la blocurile de pe Splai Sebeș au punctul lor de colectare separat de piață, iar comercianții din zona pieței au o zi pe săptămână în care angajații Transal le ridică gunoiul, în baza unui contract.

Toate reacţiile:

151Bistrean Sanda, Borcean Felix şi alţi 149

spot_img

Actualitate