Demersul de „mecenat” este unul rămas cumva blocat în istoria secolelor XIX – XX, fiind privit cu admirație de societatea post-modernă, atât prin faptul în sine, cât și prin artizanii lui, care au arătat o fațetă luminoasă a unei societăți, aparent apusă, spune consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului, părintele Casian Rușeț.
Totuși, ultima perioadă dezvăluie în județul nostru un om, ce pare să revitalizeze termenul de mecena, fiind implicat mult în viața administrativă, culturală și filantropică a Banatului de Munte.
„Discret, cu un background creștin, domnul Adrian Dumbravă, ne arată cu consecvență valoarea morală a binelui, transpusă în fapte. Devotat interesului public, prin administrarea eficientă a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, unde reușește performanțe notabile, domnia sa își confirmă statutul prin sprijinirea multor activități cu caracter cultural, artistic, dar și filantropic. Pentru această implicare, de curând a primit din partea părintelui episcop Lucian ordinul eparhial Crucea Episcop Elie Miron Cristea pentru mireni. Numeroase concerte cu o prezență artistică notabilă, s-au desfășurat în ultimul an la Caransebeș, evenimente dedicate educației tinerilor și copiilor, dar și sprijin consistent celor aflați în situații limită, îl regăsesc printre cei implicați pe domnul Adrian Dumbravă. Astăzi, când dimensiunea asociativă dintre oameni este o valoare fluidă, aproape că impresionează calitatea acestei persoane de a deschide punți de dialog în dezvoltarea socio-culturală a municipiului Caransebeș, contribuind substanțial la ceva ce nu implică un interes personal. Să fie vorba oare de un mecena al secolului XXI?”, menționează părintele Casian Rușeț.