14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Parc Fotovoltaic la Caransebeș?!

Politică

Consilierii locali ai municipiului Caransebeș au aprobat proiectul de hotărâre privind înființarea unui Parc Fotovoltaic în vederea producerii de energie electrică din surse regenerabile pentru Caransebeș.

Pentru acest proiect se solicită finanțarea în cadrul Programului Cheie 1 – surse regenerabile de energie și stocarea energiei din Fondul pentru Modernizare – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice.

Din acest proiect administrația publică locală ar putea să reducă din cheltuielile cu facturile pentru energia electrică pentru iluminatul public și pentru clădirile primărie.

Terenul pe care se va dezvolta acest parc fotovoltaic este lângă Centura Caransebeșului, pe locul în care, în anul 2012 a fost realizat un plan Urbanistic Zonal tot în același scop, zonele cu cea mai mare eficienta de captare a energiei solare si de producere a energiei electrice.

Valoarea totală a proiectului este de 6,39 de milioane de lei și se asigură cheltuielile de mentenanță ale investiției pe o perioadă de minim 5 ani de la data plății ultimei tranșe de bani.

spot_img

Actualitate