14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Adrian Dumbravă a anticipat dezastrul din sănătate, încă de acum o lună!

Politică

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș ne-a declarat într-un interviu, acum aproape o lună că Ordonanța care limitează cheltuielile bugetare va avea un impact profund negativ la nivelul spitalelor!

Între timp Ordonanța 90 a fost aprobată și a început să lase urme. Măsurile de austeritate impuse riscă să submineze fundamentul sistemului sanitar punând în pericol sănătatea și viața pacienților. Nu e greșit că se limitează niște cheltuieli, dar să nu comparăm nu știu ce festivități cu un aparat radiologic sau cu un ecograf, spune Adrian Dumbravă:

„Nu mai văd rolul managerului dacă te limitează, că îți dau bani doar pentru cheltuieli și salarii. Această ordonanță decontează la cheltuială…, adică atâtea salarii ai, atâtea cheltuieli, îți dau banii ăștia și descurcă-te. Nu e logic! Trebuie să lași omul să facă performanță, pe care o faci atunci când îți optimizezi tu cheltuielile, când aduci venituri mai multe”, spune Adrian Dumbravă, care a mai adăugat că în aceste condiții, banii de investiții vor fi doar în măsura în care ți se alocă de la Primărie.

Măsurile impuse de Guvern vor afecta activitatea unităților medicale, de la achiziția de tipizate pentru externări și foi de observație, până la plata unor facturi la curent, sau chiar renovarea unor clădiri. Managerii unităților medicale și sindicaliștii din Sănătate cer autorităților să schimbe unele prevederi pentru a preveni blocajele.

spot_img

Actualitate