14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Micii ecologiști reciclează, pentru că le pasă!

Politică

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Caransebeș, structură a Grădiniței cu Program Prelungit nr.2 din Caransebeș, au participat la Proiectul Internațional CLIMATE ACTION.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu NASA, ONU și WWF și dorește să schimbe comportamentul elevilor privind schimbările climatice și amenințările de mediu prin educație. În cadrul proiectului au participat peste 4.400.000 de elevi din 155 de țări, având un singur scop: Salvarea planetei Pământ de încălzirea globală!

Acest proiect este susținut de personalități importante, precum: Prințul William, David Attenborough, Președintele Santos din Columbia, Dr. Jane Goodall, lideri mondiali și ministere ale Educației din 16 țări. Proiectul a fost prezentat de mass-media din 45 de țări, inclusiv National Geographic, BBC și CNN.

În cadrul acestui proiect preșcolarii, coordonați de doamnele educatoare: prof. Vlasie Elena Vasilica (Facilitator Climate Action), prof. Ianchiș Adriana Vasilica, prof. Vrînceanu Nicoleta, prof. Ștefan Lucica, prof. Daminescu Oana, prof. Seracin Bianca, prof. Crăciunescu-Sîrbu Cristina și prof. Stepanescu Marinela, au participat la diverse activități în care au aflat: ce sunt schimbările climatice, au vizionat prezentări despre efectele schimbărilor climatice din orașul Caransebeș, din România și din alte țări, au confecționat costume din materiale reciclabile, alături de părinți și bunici, au plantat pomi în curtea grădiniței și au realizat diverse experimente în care au descoperit cât de importantă este apa pentru întreaga planetă.

Preșcolarii au confecționat un ROBO-ECOLOGIST din materiale refolosibile. Acesta îi ajută să colecteze selectiv deșeurile din sala de grupă, astfel contribuind la diminuarea efectelor climatice asupra planetei.

Mesajul Micilor Ecologiști:
La Climate Action am participat
Și despre climă am aflat.
Apa, aerul și solul se pot polua
Dar de mici, noi, putem învăța
Cum se pot curăța.

spot_img

Actualitate