14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Pentru prima dată, la Teregova s-a întrunit Comisia Națională de Învățământ din Camera Deputaților!

Politică

Comuna Teregova a găzduit lucrările Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, desfășurare în 26 Octombrie, la inițiativa deputatului Marius Damian, membru al Comisiei pentru Învățâmânt din Camera Deputaților.

Au participat la eveniment reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Caraș-Severin, cadre didactice, dar și elevi. În cadrul dezbaterii s-au adus în discuție legile educației și amendamentele depuse la aceste legi.

De asemenea, s-a vorbit despre dezbaterea ce va avea loc la Camera Deputaților, la cererea elevilor, pe tema implementării Statutului Elevilor, iar doamna Maria Damian, director al Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova a fost rugată de către doamna deputat Gliga Dumitrița, președintele Comisiei pentru Învățământ, să desemneze doi elevi, care sunt așteptați la dezbaterea Statutului Elevului, atunci când va intra pe ordinea de zi a Comisiei de Învățământ, la Camera Deputaților.

Au fost aduse în discuție probleme precum: salarizarea în educație, întrucât urmează legea salarizării unitare, problema burselor școlare, iar atât cadrele didactice cât și elevii au venit cu întrebări pertinente, legate de Evaluarea Digitală, rolul evaluării în clasa a 6-a și altele, la care membrii comisiei au răspuns detaliat.

De asemenea membrii comisiei împreună cu Maria Damian, primarul comunei și cu deputatul Romulus-Marius Damian au făcut o vizită la Biserica Sfântul Dumitru din Teregova și au luat parte la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ghiță Copăceanu Moșu”, la Căminul Cultural din Teregova, unde a avut loc și o festivitate de premiere a elevilor Liceului „Sf. Dimitrie” pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele naționale și la alte concursuri, unde elevii din Teregova au avut performanțe.

spot_img

Actualitate