14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Majorarea salariului minim dă de furcă societății Transal Urbis!

Politică

După ce că, și așa Serviciul de Salubritate al municipiului Caransebeș este la limita supraviețuirii, Hotărârea de Guvern 900 din 28 septembrie vine cu majorarea salariului minim, astfel că dă peste cap toate așteptările conducerii Transal Urbis!

Directorul Transal Urbis, Sorin Pușcaș a venit în Consiliul Local solicitând, din nou sprijinul Primăriei Caransebeș pentru suplimentarea bugetului de salarii, pentru că altfel se va bloca activitatea serviciului.

Am înaintat către Consiliu o situație la zi a societății, după ce în decembrie anul trecut s-a adoptat acel tarif majorat, cu multe discuții și câteva măsuri pe care noi le-am adoptat pentru a scădea cheltuielile. La ora actuală noi, la TESA suntem 17 persoane din 30, câte erau înainte, numărul de ore suplimentare l-am redus cu 23 %, am crescut numărul de abonați, cu o creștere medie de 1073 de abonați. Toate astea au însumat o economie de 800.000 de lei. Ca urmare a acestor măsuri am avut balanța pozitiv, în ultimele 6 luni. De asemenea am plătit din datoriile eșalonate 13 rate și au mai rămas 3.700.000 de lei, din care 2.800.000 este creditul principal și 900.000 de lei dobânzi. Acum problema este majorarea salariului minim de la 3.000 la 3.300. Societatea are 61 din cei 87 de angajați, cu salariul minim pe economie, ceea ce acum este un efort financiar foarte mare și vin cu rugămintea către dvs. dacă sunteți de acord să ne sprijiniți în mărirea acestui tarif de măturat stradal unde lucrează cei 61 de angajați, pentru că altfel iar o să intrăm într-un blocaj”, a declarat Sorin Pușcaș în fața Consiliului Local.

Șeful Transal spune că pierderea lunară ar fi de 25.000 de lei lunar, la bugetul de salarii.

În loc de aprobarea solicitării șefului Transal, primarul și city managerul i-au sugerat ca pierderea de 25.000 să fie recuperată din alte concedieri ale altor persoane de la TESA.

Primarul Felix Borcean a intervenit, aducând în discuție chiar insolvența societății, cu măsurile ce ar urma, soluție care este luată în calcul și pentru care se vor purta discuții cu o societate specializată în acest domeniu.

Consilierul USR Dragos Curelea a amintit de o întâlnire avută înainte de majorarea tarifului, la care au luat parte atât consilierii locali, cât și șefii Transal, cu conducerea Primăriei, la care s-a solicitat Primăriei ca, dacă Transal-ul va reuși să-și achite datoriile să înceapă să se facă și investiții în utilaje, solicitare care încă nu a fost onorată de către conducerea administrativă a urbei.

spot_img

Actualitate