1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Marius Damian: „Venim în ajutorul fermierilor pentru a putea porni un nou ciclu de producție!” 

Politică

PSD a susținut întotdeauna fermierii romani, a promovat produsele românești și a încercat să facă tot posibilul ca subvențiile să fie un real ajutor, livrat la timp.

Pentru realizarea lucrărilor agricole, fermierii au nevoie de resurse, resurse care de cele mai multe ori provin din subvenții, iar dacă acestea nu sunt livrate la timp se dă peste cap întreg procesul, culturile fiind puse în pericol.

Am încercat să ajutăm fermierii de fiecare dată când s-a putut face ceva în această privință, fără să ezităm. De aceea, Guvernul condus de primul ministru Marcel Ciolacu a adoptat actul normativ care permite plata avansului plăților directe, către fermierii care au depus cerere unică de plată pentru anul 2023”, a menționat deputatul PSD Marius Damian.

În acest fel se asigură cadrul legal pentru plata a peste 1 miliard de euro sub forma avansurilor din campania de plăți derulată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, celor peste 800.000 de beneficiari. 

„Acești bani sunt vitali pentru mulți dintre fermieri, mai ales după o vară secetoasă. Banii vor începe să fie virați din 16 Octombrie pana pe data de 30 Noiembrie 2023. Venim astfel în ajutorul fermierilor pentru a putea porni un nou ciclu de producție”, menționează parlamentarul de Caraș-Severin, care mai spune că PSD a susținut mereu și va susține în continuare agricultura românească și fermierii români! Sunt tot mai puțini cei care aleg acest domeniu și tinerii trebuie încurajați, astfel încât să nu fie un domeniu pe care să îl evite cu desăvârșire, ci o carieră de dorit, mai ales că este în interesul tuturor românilor să avem pe mesele noastre produse românești de calitate.

foto: agrointel.ro

spot_img

Actualitate