14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Ion Marcel Vela: „În România structurile de forță și siguranță națională funcționează!”

Politică

Nu mai este o noutate faptul că nivelul de siguranță în Europa este afectat semnificativ în această perioadă, pe fondul amplelor manifestări pro-palestiniene.

Siguranța este rodul unei munci zilnice, fără abatere, și implică eforturi titanice din partea autorităților care gestionează siguranța națională, indiferent de țară, menționează senatorul Ion Marcel Vela.

Ce s-a întâmplat în Belgia este doar o mică verigă dintr-un lanț menit să destabilizeze siguranța continentului și încrederea oamenilor în capacitățile de apărare ale structurilor de forță. Un război nu aduce niciodată vreun beneficiu, iar cutremurele pe care le produce se resimt la scară largă, la nivelul întregii planete. Suntem martorii unor evenimente care ne întristează profund și care nu numai că ne ridică semne de întrebare asupra viitorului, dar produce un impact, de asemenea, asupra sentimentului de securitate de care avem nevoie cu toții”, precizează parlamentarul liberal de Caraș-Severin, care adaugă că în România, indiferent de comentariile mai mult sau mai puțin acide ale unor persoane, structurile de forță și siguranță națională funcționează.

Nivelul de siguranță din România este, nu de astăzi, de o perioadă bună de timp, mult peste siguranța străzilor din țări mult mai dezvoltate și prospere: „așadar, mi-aș dori să arătăm mai mult respect celor care ne protejează zi de zi și să fim cu mult mai recunoscători pentru ceea ce avem!”, a mai spus Ion Marcel Vela.

spot_img

Actualitate