21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Se lansează programul de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice

Politică

Lansarea programului de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice a fost anunțată, de ministrul Mediului, Mircea Fechet. Potrivit acestuia, practic, orice clădire publică ar putea fi finanțată pe acest program, spune deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

Programul are un buget de 450 de milioane de lei și beneficiar poate fi orice clădire publică: școli, grădinițe, spitale, cămine culturale, primării, dispensare etc. Lucrările vor fi finanțate integral și cuprind izolație termică, încălzire centralizată, sisteme de ventilație și climatizare, sisteme ce utilizează energie regenerabilă, corpuri de iluminat cu tehnologie LED, dar și altele.

Ghidul de finanțare privind Programul pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial și, în maxim 60 de zile, se vor putea încărca proiecte de finanțare.

Eficiența energetică a unei clădiri publice va reduce consumul de energie, scăzând costurile cu utilitățile, dar va avea impact și asupra sănătății celor care petrec timp în interiorul acestora”, menționează Dumitru Rujan, deputat PNL de Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate