13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Inima – un organ incredibil, care ne ține în viață!

Politică

Clubul Rotary Caransebeș împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, a continuat și în acest an acțiunea cu titlul „Promenada Inimilor 2023”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Pe un traseu de 2 km, membrii cluburilor Rotary Club Caransebeș și Interact Caransebeș au împărțit pliante conținând recomandări privind îngrijirea sănătății inimii și menținerea în formă a acesteia, cu scopul de a scădea riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Mulțumim celor care ne-au sprijinit în realizarea acestei acțiuni”, a menționat președintele Clubului Rotary Caransebeș, Ciprian Mocanu.

Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în fiecare an, în toată lumea, pe 29 septembrie, este o ocazie de a discuta despre bolile care afectează inima, trăgând un semnal de alarmă asupra gravității și impactului pe care îl au acestea, dar și despre sănătatea inimii și despre faptul că aceste boli sunt în cea mai mare măsură prevenibile.

spot_img

Actualitate