21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Deputatul PSD Marius Damian sprijină elevii din mediile vulnerabile!

Politică

Abandonul școlar și scăderea ratei de școlarizare în rândul copiilor din categoriile vulnerabile trebuie tratat cu responsabilitate și luate cât mai multe măsuri, pentru a veni în sprijinul acestora, consideră parlamentarul PSD de Caraș-Severin Marius Damian.

Și în anul școlar 2023-2024, peste 400.000 de copii și elevi din medii vulnerabile vor putea beneficia de tichetele în valoare de 500 lei, bani veniți de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Cu acești bani, vor putea fi achiziționate rechizite pentru școală dar și haine. 

Cererile de acordare a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se pot depune până pe data de 5 Octombrie 2023 la unitățile de învățământ, iar cei care vor putea beneficia de aceste tichete sunt: 

1. Copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, înscriși în învățământul de stat,

2. Copiii dezavantajați din învățământul de stat primar, înscriși în învățământul de stat primar, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul național de rechizite școlare

3. Copiii dezavantajați din învățământul de stat gimnazial, înscriși în învățământul de stat gimnazial.

Trebuie luat în considerare că venitul mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, trebuie să fie de maximum 50%  din salariul de bază minim brut pe țară.

„Prin toate aceste proiecte ne dorim să investim în educația copiilor noștri, iar rata abandonului școlar să scadă. Copiii au dreptul la educație, iar noi avem obligația de a face tot ce ne stă în putință pentru a-i sprijini. O educație corespunzătoare este șansa oricărui copil către un viitor mai bun”, spune deputatul PSD Marius Damian.

spot_img

Actualitate