14 C
Caransebeş
13.5 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 02 decembrie 2023

Mai multe acțiuni ale agenților de circulație pentru siguranța rutieră!

Politică

Polițiștii din Caraș-Severin au intensificat activitățile pentru reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul Roadpol Safety Days are ca obiectiv conștientizarea importanței respectării normelor rutiere pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

În urma acțiunilor polițiștii au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale în cazurile în care au constatat că regulile de circulație au fost încălcate.

Cele mai multe sancțiuni, aproape 600, au fost aplicate pentru depășirea limitelor de viteză. În 30 de cazuri aceste limite au fost depășite cu mai mult de 50 de km/h, fapt ce a atras și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

36 de pietoni și 88 de bicicliști au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor legale.

Ca măsură complementară, pentru abaterile constatate, au reținute în vederea suspendării 75 de permise de conducere și au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier.

Activitățile pentru siguranța rutieră au fost continuate în acest sfârșit de săptămână, perioadă în care au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale și au fost constatate alte 5 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

spot_img

Actualitate