5.9 C
Caransebeş
5.4 C
Reșița
4.9 C
Oţelu Roşu
miercuri 29 noiembrie 2023

Primăvara vine cu reparații pe trotuarele Caransebeșului

Politică

Administrația publică locală are în vedere efectuarea unor lucrări de reparații pe trotuarele a 9 străzi din municipiul Caransebeș. Felix Borcean a semnat contractul de peste 14 milioane de lei.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean se află la București unde a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare și extindere trotuare în Caransebeș”, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Valoarea totală a obiectivului de investiții (cu TVA) este de 14.153.207,11 lei, din care valoarea de la bugetul de stat prin PNI (cu TVA) este de 11.373.662, 41 lei și valoarea finanțată de la bugetul local și din alte surse de finanțare (cu TVA) este de 2.779.544, 70 lei.

Conform proiectului vor fi refăcute în întregime sau extinse trotuarele de pe 9 străzi: Calea Severinului, Romanilor, Traian Doda, Cetății, Potocului, Gării, Traian, Căpitan Iancu Temeș și Poiana.

Tot pe „Anghel Saligny” se așteaptă semnarea contractului pentru un alt proiect aprobat: „Modernizare străzi în municipiul Caransebeș – I” (13,626,337.59 lei pentru străzi care nu sunt asfaltate sau unde lucrările de introducere/schimbare a rețelei de apă/canal au fost realizate: Vârful Pietrei, Corneliu Baba, I. C. Brătianu, Pipirigul Mare, Zăganului, Valea Cenchii, Râul Alb (Loturi tineri), Tudor Vladimirescu, Țarinei (între blocuri) și Teiușului.

spot_img

Actualitate