13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Zile animate în centrul Caransebeșului! Mărțișoare, flori și cadouri pentru persoanele dragi

Politică

Primăvara începe să-și facă prezența! Centrul Municipiului Caransebeș este foarte animat în aceste zile, mărțișoarele, dar și florile au fost la mare căutare.

La 1 martie celebrăm o sărbătoare unică în lume. Mărțișorul, căci despre el este vorba, acest simbol al primăverii și al renașterii, este dăruit oamenilor dragi cu urări de bine și de belșug și este purtat ca un talisman pe toată durata lunii martie.

17 comercianți și-au arătat interesul pentru a-și vinde produsele în zona centrală a municipiului. 10 agenți economici au închiriat câte o căsuță și 7 câte o tarabă.

S-au putut admira și cumpăra mărțișoare confecționate manual, cadouri de tot felul de la dulciuri împachetate frumos și de la care nu a lipsit șnurul alb – roșu până la mărțișoare din ceară, săpun și alte figurine, unele gen trifoiul cu patru foi este simbolul recunoscut al norocului, sau potcoava este și ea un simbol al norocului, vitalității și fertilității, cheia este un simbol norocos semnificând posibilitatea de a-ți găsi calea către succes sau împlinirea idealurilor, sau inima – inimioarele au fost recunoscute ca un simbol al iubirii, fericirii, compasiunii și carității.

În 2017 a fost introdus de UNESCO în Patrimoniul Intangibil al Umanității, mărțișorul certificându-i-se valoarea neprețuită și simbolismul unic.

Târgul de primăvară din centrul municipiului Caransebeș rămâne deschis până în 10 martie pentru ca și de Ziua Femeii/Mamei caransebeșenii să poată achiziționa flori sau cadouri pentru persoanele dragi lor.

spot_img

Actualitate